Skip to main content
Meldal Manuellterapi: 72 49 77 60
Oppdal Medisinske Senter:   72 40 01 00

Under finner du en oversikt over de som har gått Ultralyd Trøndelag/Manuellterapeutenes ultralydkurs med bestått eksamen, og/eller har Universitetet i Bergen (UiB) injeksjonskurs med bestått eksamen (5 studiepoeng). Dette sikrer at ditt helsepersonale har en viss standard på sin kunnskap. Dersom listet helsepersonell har annen tilsvarende utdanning, vil dette stå anmerket. 

Vi gjør oppmerksom på at dersom pasienter skal ha ultralydveiledet injeksjon, så må dette avklares med fastlege eller annen lege først (eventuelt før andre behandling), slik at det er enighet om behandlingsopplegget. Manuellterapeuten/terapeuten står ansvarlig for selve diagnosen og behandlingen, men legen er ansvarlig for å ha kjennskap til om terapeuten innehar nødvendige kvalifikasjoner. Det er relativt nytt at Manuellterapeuter eller fysioterapeuter kan utføre injeksjoner på delegert ansvar fra lege. Vi legger derfor ved lovverket som ligger til grunn for dette. (Trykk på , så åpner PDF fil)

Manuellterapeutene har også utarbeidet

Denne retningslinjen bygger på kurset som manuellterapeuter går ved Uib, samt reflekterer de vurderingene som ligger til grunn for injeksjonsbehandling og diagnostiske behandlinger.

Bruk min posisjon


ELLER

Totalt: 1 treff er funnet.